De Zonneklank

Praktijk voor klanktherapie, individuele sessies en ligconcerten, djembe  lessen en “zing je vrij”.

Wim Holthaus is van huis uit professioneel musicus. Naast het reguliere drumwerk heeft hij zich gespecialiseerd in het gebruik van klank en ritme als medium. Het doel is diepe ontspanning te genereren in lichaam en geest. Hiervoor maakt hij gebruik van diverse instrumenten die grond- en boventonen produceren o.a. gong, klankschalen, kalimba, logdrum, sjamanendrum en de menselijke stem. De combinatie van deze toonfrequenties heeft een direct effect op de hersengolven, het zenuwstelsel, de meridianen en alle energie centra. Dit zorgt voor een diepe algehele ontspanning. Al deze frequenties vormen samen een trillingsveld waar genezing kan plaatsvinden op verschillende niveaus.

Commentaar van collega Koen van Baal op de recent uitgebrachte CD:

“De vraag ‘hoe’ Wim Holthaus contact maakt met de geestelijke wereld, is voor degene die op een van zijn concerten aanwezig is geweest, niet zo van belang. ‘Of’ dat het geval is, hebben zij reeds ervaren. Voor diegenen staat onomstotelijk vast, dat de helende informatie zich als vrij stromend water, moeiteloos manifesteert via zijn muzikale talent en skills.
Ik was zeer onder de indruk van wat Wim Holthaus allemaal met de logdrum uithaalt. Hier hoor je, dat hij wel eens een drumlesje heeft gehad maar vooral hoor je ook, hoe hij zijn fabelachtige techniek in dienst stelt van een andere prioriteit dan die van het mooi en knap willen spelen.
Tijdens het beluisteren zag ik allemaal kosmische watervalletjes en druppeltjes vanuit de hemel naar beneden komen. Welnu… wat wil je nog meer?”

De CD is een live registratie, en ik vermoed dat velen het met me eens zullen zijn dat de intentie waarmee de klanken en trillingen worden gemaakt zo helder is , dat ze de speakers uitrollen, als ware het een live concert.
www.zonneklank.nl