Aanvullende Therapieen

Aroma’s zijn de geuren die in de plant/bloemen aanwezig zijn en die via stoomdestillatie worden gewonnen. Voor sommige aroma’s of etherische oliën zijn vrachtwagens vol blaadjes nodig om een liter van het goedje te maken. Ik gebruik de etherische oliën als ondersteuning voor het kruidengeneeskundige plan dat we uitstippelen. U kunt dan denken aan ondersteuning bij slaapproblemen, bereiden van een massageolie de geneeskrachtige werking van de aroma’s verwerkt in een olie voor een geurbrander.
De aroma’s gebruik ik, naast de kruidenextracten, bij het maken van zalven, crèmes, lotions, shampoos en zepen in de workshops. (meer informatie bij workshops)

Bachbloesem remedies zijn plantenextracten die gemaakt zijn volgens het recept van meneer Bach. Hij probeert de ziel van de plant te vangen in alcohol of water. Deze remedies kunnen van grote betekenis zijn bij het behandelen van ongewenste gevoelens bijvoorbeeld angsten (examenvrees, paniek), jaloezie of eenzaamheid, onvoldoende belangstelling voor het hier en nu, overgevoeligheid, moedeloosheid of wanhoop en overbezorgdheid. Ook de Bachbloesems kunnen een deel uitmaken van de behandeling die we hebben gekozen.

Reiki is niets meer of minder dan het doorgeven van de hemelse energie of de universele liefde. Het is een hele oude vorm van genezen en wordt dagelijks gebruikt: kent u niet de hand op de zere plek of het kusje op de arm van een kind dat gevallen is? Hiermee kun je mensen meer energie geven en blokkades die in het lichaam zijn ontstaan oplossen.
Ik volgde 2 reiki cursussen en heb deze techniek inmiddels verweven in het lichaamswerk dat onderdeel van de behandeling is die ik geef.