Kruidenwandeling

IN DE TUIN VAN DE BLAUWE LIS  De natuur barst van de geheimen. De geneeskrachtige werking, de geheimen en de overlevering van de planten zijn talrijk.
Hoe vermindert u het branderige gevoel na een prik van de brandnetel of hoe herkent u de natuurlijke pleister met antibiotische werking. Zelf of samen met de kinderen plantjes en bloemetjes zoeken voor een lekkere en vrolijke sla? Wat hebben zwanen en de brandnetel met elkaar te maken?
Elke dag ontwikkelt de natuur zich dus de kruiden en planten zullen onze nieuwsgierige blik telkens opnieuw bevredigen.
In borders, bermen, in de kruidentuin van de Blauwe Lis, bij de bomen en struiken en in het grasveld kunnen we van alles vinden. We zullen de mooie kruiden en geurige bloemen niet alleen met onze ogen en handen bekijken maar ook proeven.
U houdt er een aantal praktische tips en bruikbare kruidenkennis aan over. De natuur heeft zijn nut in de keuken en in onze huisapotheek reeds lang geleden bewezen.
Onderweg plukken we verschillende kruiden om een geurige thee van te maken. Tijdens het nuttigen van de thee is er gelegenheid vragen te stellen. Een kruidenwandeling duurt meestal anderhalf uur.

  • De kruidentuin of in de omgeving van de Blauwe Lis, de Kruidenhof te Mallum in Eibergen of op locatie
  • 1 ½ uur
  • Minimaal 10 mensen

 

Ook kunt u mij uitnodigen in uw tuin om samen te kijken naar de geneeskracht ervan. Wat kunnen we nu al vinden en wat zou u nog kunnen aanvullen en wat zegt uw tuin u over uw gezondheid en dat van uw naasten die ook regelmatig in deze tuin verblijven?

 

PAARDEN KRUIDEN

wandeling in de paardenwei: Paarden eten gras maar zijn  het wel graseters? Of hebben ze van nature andere behoeften? Mijn paard graaft veel naar een bepaalde wortel of eet veel van een bepaalde struik, wat  betekent dat?

In de geneeskrachtige paardenwei van de Blauwe Lis ‘wonen’  5 paarden, een dartmoor (21), een ijslander (16), een haflinger (29), een volbloed arabier (5)en een KWPNer (9). Allemaal verschillende paarden met verschillende behoeften en karakters. In de wei staan allerlei planten, struiken en bomen met geneeskrachtige eigenschappen.

De paarden kunnen naar behoefte eten wat goed is voor hun gezondheid, ze graven naar wortels, eten van de planten, struiken en bomen. Zo houden ze zichzelf gezond maar je kan ook zien wat hen scheelt als ze veel van een bepaalde plant of struik eten.

Als ze ziek zijn (wat nauwelijks voorkomt) kunnen ze eten waar ze beter van worden. als ze drachtig zijn vinden ze ondersteunende planten naar behoefte.

Ik heb  een, voor mij,  ideale manier gevonden om paarden op een natuurlijke, makkelijke en  verstandige en vooral gezonde wijze te houden.

Ik wil u graag over informeren over de geneeskrachtige planten en struiken waar ze veel baat bij hebben.

 

locatie: de paardenwei van de Blauwe Lis

minimaal aantal deelnemers 10

2 uur.