Paardenwei

PAARDEN KRUIDEN

wandeling in de paardenwei: Paarden eten gras maar zijn  het wel graseters? Of hebben ze van nature ook andere behoeften?

In de geneeskrachtige paardenwei van de Blauwe Lis ‘woonden’  5 paarden, een dartmoor (21), een ijslander (15), een haflinger (29), een  volbloed arabier (5) en een KWPNer(12). Allemaal verschillende paarden met verschillende behoeften en karakters. In de wei staan allerlei planten, struiken en bomen met geneeskrachtige eigenschappen.

Vanaf 2014 staan er nog 2 paarden in de wei, de haflinger en de arabier.

De paarden kunnen naar behoefte eten wat goed is voor hun gezondheid, ze graven naar wortels, eten van de planten, struiken en bomen.

Als ze ziek zijn (wat nauwelijks voorkomt) kunnen ze eten waar ze beter van worden. Als ze drachtig zijn vinden ze ondersteunende planten naar behoefte.

 

Ik heb  een, voor mij,  ideale manier gevonden om paarden op een natuurlijke, makkelijke, verstandige en vooral gezonde wijze te houden.

Ik wil u graag over informeren over de geneeskrachtige werking van de planten en struiken waar de paarden (en hun baasjes) veel baat bij hebben. je kan zien aan de vraat waar de paarden behoefte aan of  last van hebben en daarop inspelen.